• Fermenteren kun je Leren

Fermenteren kun je leren en zo is het maar net. Fermenteren is hot en supergezond. Wat is fermenteren, hoe doe je het en wat kun je ermee. Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van eten. Klinkt niet erg smakelijk en gezond maar dat is het zeker wel. En vies? Echt niet, de hele dag door eet en drink je gefermenteerd voedsel en drank. Van karnemelk tot brood en van wijn tot kaas. De lekkerste maar zeker ook de gezondste producten zijn vaak gefermenteerd. Vroeger deed je (over) grootmoeder het al en was het de gewoonste zaak van de wereld. Lange tijd is het fermenteren helemaal uit de gratie geweest maar gelukkig is fermenteren weer helemaal hip en hot en kun je bij ons leren hoe je zelf aan de slag kunt. Tijdens deze basis cursus leer je wat fermenteren is en hoe je het veilig thuis kunt doen.

Het proces van fermenteren, of volledig: lacto fermentatie, zorgt voor het ontstaan van pro-biotica. Goede bacteriën die aan het werk gaan in je lichaam. De pro-biotica ofwel micro-organismen maken het makkelijker om je eten te verteren en voedingsstoffen op te nemen. De pro-biotica doen dat door het voedsel af te breken en de enzymen die voor de vertering zorgen in een optimale balans te brengen. Dit is een geweldig goed proces voor iedereen maar zeker voor iedereen die kampt met darmproblemen en darmproblemen als het prikkelbare darm syndroom en coeliakie. Door het eten van gefermenteerde voeding geef je je lichaam de kans om je voeding goed te verteren en op te nemen en te profiteren van alle voordelen van gezonde voeding.

 

Wat we in elk geval gaan maken is (roze) zuurkool, worteltjes, kimchi en sambal. Je gaat enthousiast, met een berg kennis, voldoende ervaring en recepten en natuurlijk alles wat je gemaakt hebt naar huis. Ook de startset fermentatiepotten krijg je mee, daar zit immers datgene in wat je gemaakt hebt. 

 

De workshop duurt ongeveer 3 uur.

Bij voldoende belangstelling kunnen meerdere data ingepland kunnen worden en heeft u zelf een groep van tenminste 6 personen dan kunnen we een privé workshop met u plannen waarbij ook ruimte is voor persoonlijke wensen. Er bestaat de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief van onze B&B gebruik te maken.

Naast alle verrukkelijke en heerlijke workshops op onze lokatie kunnen alle workshops ook bij je thuis of op je bedrijf gegeven worden.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Fermenteren kun je Leren

  • Model: Fermenteren kun je Leren
  • Beschikbaarheid: Op bestelling
  • 35,00€

  • Excl. BTW: 28,93€